Ökoiskola
Élethosszig tartó tanulás Európában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kovácsné Soós Edit   

Az Arany János Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 2011. augusztusában a TEMPUS Közalapítvány által kiírt pályázatán nyerte el azt a lehetőséget, hogy részt vegyen a Fenntarthatóság Európában című Comenius projektben.

November elején az iskolánkból projektegyeztetésre utazhatott Dél-Angliába öt fő pedagógus, melyen további négy ország, így Anglia, Hollandia, Svédország, és Görögország, mint partner iskolák vettek részt.

A program célja, hogy „Hogyan tudnánk jobban hasznosítani a természetes erőforrásainkat?”

A következő két tanévben ennek keretén belül került sor partner iskolák látogatására, kapcsolatépítésre, s a más kultúrák megismerésére, gondolatcserékre. Mivel a projektnek be kell épülnie a tanmenetekbe, így az iskolák érdekeltekké váltak, hogy aktív kapcsolattartás mellett a diákok megismerkedjenek a fenntartható fejlődés gondolatával, lehetséges módozataival, és megtapasztalják a mindennapokban megjelenő pozitív következményeit, valamint kiemelten megjelenik a kommunikációs készség fejlesztése, a nyelvtanulás, az IKT eszközök alkalmazása.

2012. októberében Egerbe látogatott mind a négy partner intézmény, ahol a Magyarországi tanulók munkájával megismerkedhettek, s konferencia keretében e témában további egyeztetések kerültek sorra.

2013 januárjában Svédországba utaztak pedagógusaink, ahol a projekt újabb egyeztetésére és a svéd iskolarendszerrel való ismerkedésre került sor.

2013 áprilisában Hollandiában további egyeztetés történt a fenntarthatóság jegyében. Ide öt pedagógus utazhatott.

2013 júniusában Krétán zárult a projekt.

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Kép találomra

romanap.jpg

Hirdetés

Kiemelt weblapok:
Joomla!
Joomla! A világ legnépszerűbb és legelterjedtebben használt nyílt forráskódú projektje.
JoomlaCode
JoomlaCode, fejlesztés és terjesztés egyszerűen.
Joomla! Extensions
Joomla! komponensek, modulok, beépülők és fordítások a közösségtől a közösségnek.
Joomla! Shop
Ahol csak Joomla!-portéka kapható.